Gevaarlijke handelingen bevestigen

Kaspersky Password Manager biedt extra bescherming door een verificatiecode te e-mailen om potentieel gevaarlijke handelingen te bevestigen.

Handelingen die aanvullende bevestiging vereisen:

Als Kaspersky Password Manager is gekoppeld aan een My Kaspersky account

In dit scenario kunt u het opschonen van de database bevestigen door een verificatiecode in te voeren die naar u wordt gemaild.

Als gegevenssynchronisatie is uitgeschakeld, kunt u de lokale database alleen opschonen door het wachtwoord van uw My Kaspersky-account in te voeren bij de stap Voer het wachtwoord van je My Kaspersky-account in. U moet ook de beveiligingscode van een sms-bericht invoeren als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld.

U krijgt mogelijk de foutmelding 'Wachtwoord is onjuist' als u een account van een externe provider gebruikt die niet is gekoppeld aan een My Kaspersky -account. Accounts van externe providers mogen geen gevaarlijke handelingen uitvoeren zoals het opschonen van databases.

Voer de volgende stappen uit om een account van een externe provider aan een My Kaspersky-account te koppelen:

1. Ga naar My Kaspersky:
    • Door op de Wachtwoord vergeten? link op de Voer het wachtwoord van je My Kaspersky-account in trede te klikken.
    • Of door een directe link naar My Kaspersky te gebruiken.
  2. Meld u aan bij My Kaspersky met hetzelfde door derden verstrekte account als in Kaspersky Password Manager.
  3. Als u een account van een externe provider gebruikt om u voor de eerste keer aan te melden bij My Kaspersky, moet u een regio opgeven en de gebruiksvoorwaarden van de webportal accepteren.
  4. Klik op de knop Wachtwoord instellen.
  5. Geef de My Kaspersky account-gegevens op en klik op Wijzigingen opslaan.

Nu kunt u het nieuwe wachtwoord voor het My Kaspersky account invoeren bij de stap Voer het wachtwoord van je My Kaspersky-account in om het opschonen van de lokale database te voltooien.

Als Kaspersky Password Manager niet is gekoppeld aan een My Kaspersky account

In dit scenario wordt uw lokale database niet beschermd door My Kaspersky en is de optie om een verificatiecode te vereisen om het opschonen van de lokale database te bevestigen niet beschikbaar.